De juiste supermarktinrichting

De supermarkt is al geruime tijd onderhevig aan flinke veranderingen. Kassa’s worden geautomatiseerd, zelfscanners zijn geïntroduceerd en de strijd om het marktaandeel zal altijd aan de gang blijven. Daarnaast is een supermarkt een plek waar veel klanten meerdere malen per week, soms zelfs dagelijks, te vinden zijn voor de hoognodige en soms minder nodige boodschappen. De supermarktinrichting moet dus functioneel, efficiënt en aantrekkelijk zijn en vooral aanzetten tot kopen. Maar naast deze zakelijke doelstellingen wil jij natuurlijk ook dat jouw klanten zich op hun gemak voelen en graag terugkomen. Er is bijna niets dat zo veelzijdig is en dat maakt de perfecte supermarktinrichting tevens een uitdaging.

De winkelinrichting van de ideale supermarkt

Elke supermarkt vertelt een ander verhaal en biedt haar klanten een andere beleving aan. Het is aan jou als supermarktmanager om, eventueel onder begeleiding, de ideale winkelinrichting van jouw supermarkt samen te stellen. Een belangrijk punt bij de winkelinrichting van een supermarkt is de logica van de wandelroutes door de winkel. Begeef je in het hoofd van jouw klant. Waar moet alles staan? De plaats van producten is soms een punt van irritatie die vermeden kan worden tijdens de winkelinrichting. Daarnaast moeten de schappen goed bereikbaar zijn en de paden ruim genoeg.

Live kookeiland

Indien jij een supermarkt met veel ruimte hebt, kan je het overwegen kookeilanden toe te voegen aan jouw supermarktinrichting waar je showcooking kan laten plaatsvinden. Deze toonbanken en vitrines worden gevuld met verse kant en klare maaltijden die door de koks achter de toonbank zorgvuldig zijn samengesteld. Een bijkomend voordeel van ‘live’ koken is de heerlijke geur die door de supermarkt verspreid wordt. Daarnaast kunnen de kookeilanden de klant kennis laten maken met nieuwe producten, laten proeven en advies geven over bereiding.

Groot aanbod aan mogelijkheden

Een supermarktinrichting bestaat uit veel verschillende onderdelen. Binnen deze onderdelen beschikt Foodequip over een groot aanbod aan mogelijkheden. Hierdoor kan de supermarktinrichting naar eigen stijl worden samengesteld. De foodafdeling in een supermarkt kan verschillende producten aanbieden. Dit kan variëren van gegrilde kip, verse pizza’s, sushi tot en met complete maaltijden.

Bij de inrichting van jouw foodafdeling is het dan ook verstandig om rekening te houden met wat je wilt aanbieden en wat gevraagd wordt in jouw marktgebied.

Multifunctionele keukenapparatuur in jouw supermarkt zorgt er dan voor dat je makkelijk op de nieuwste trends kunt inspelen.

 

Een greep uit onze opdrachtgevers