Essentiële slagerijbenodigdheden

Het slagersvak bestaat uit pure ambacht en het is aan de slagerij om dat uit te stralen. Hoe de winkelinrichting met slagerijbenodigdheden eruit ziet, bepaalt veelal het type clientèle dat je aantrekt en heeft invloed op het beeld van de branche. Een slager is een traiteur, een vakman in een zaak vol delicatessen. Door de juiste professionele slagerij inrichting en slagerijbenodigdheden zal de klant nieuwe producten komen proeven, om advies vragen en blijven terugkomen. Een slagerij inrichting wordt gekocht voor lange termijn en moet het alle behoeften van jou als slager en van jouw klanten kunnen vervullen.

De ideale slagerij inrichting

De ideale slagerij inrichting begint bij verschillende slagerijbenodigdheden, zoals de vitrines voor het raam waar jouw vlees, vleeswaren en delicatessen uitgestald zullen worden en een slagersgrill waar het vlees ambachtelijk kan worden gegrilld. Als traiteur is een grote koeltoonbank in de slagerij – naast vlees van goede kwaliteit – een van de belangrijkste onderdelen van de slagerijinrichting. De grootte van de koeltoonbank hangt af van de hoeveelheid producten die je aanbiedt als slager. Houd je het enkel bij vlees, dan zal de grootte dermate verschillen dan wanneer je jouw klanten als delicatessenzaak ook huisgemaakte salades, kruidige charcuterie en speciale bijgerechten wil aanbieden. Daarnaast zal de toonbank in een slagerij vele jaren meegaan en is een bepaalde mate van kwaliteit gewenst. De toonbank is het toonbeeld van de winkel en daarom een van de belangrijkste onderdelen van de winkelinrichting in de slagerij. Het verbindt de klant met jou, de slager. Klantrelaties die jaren kunnen duren, worden opgebouwd boven de toonbank, waar ze door jou als slager met veel expertise vrolijk de deur uit zullen gaan.

De kwaliteit van de slagerij is niet alleen belangrijk als het om de vleeswaren gaat. Materialen die dagelijks onderhevig zijn aan rauw vlees en bijkomende bacteriën, hebben behoefte aan extra bescherming.

Authentiek vakmanschap

Het beeld van de ouderwetse slagerij is veranderd naar het beeld van een traiteur: Het gaat niet enkel meer om het vlees dat op het bord belandt, maar de klant vraagt ook om een beleving die doordrongen is met authenticiteit en vakmanschap. Het recht van de sterkste, man tegen dier, maar met een duurzame rand. Een heuse atelierinrichting van de slagerij zou niet misstaan. De juiste slagerij inrichting met verkooptechnieken in het achterhoofd kunnen zorgen voor meer omzet en meer klanttevredenheid. Een slagerij kan zodanig ingericht worden dat het een verhaal vertelt dat bij jou past, beginnend bij de toonbank van de slagerij en eindigend bij de slagers grill in de hoek. Wie jij bent als slager – authentiek, vakkundig, gepassioneerd – kan gevonden worden in de slagerij inrichting.

Een greep uit onze opdrachtgevers