De meest veelzijdige poelier inrichting

Kip wordt ontzettend veel gegeten en toch zijn poeliers steeds minder voorkomend. Het is een zwaar vak dat vaak van vader op zoon overgaat. Door deze geschiedenis heeft elke poelier een verhaal, een identiteit die door de juiste inrichting van een winkel verteld kan worden. Daarbij is de uitstraling van een zaak heel belangrijk. Poeliers zijn vaker op de markt te vinden dan in echte winkels, en juist daarom is het belangrijk om een aangename, uitnodigende sfeer voor de klant te creëren en klantbinding door elk onderdeel van de winkel te laten stromen.

Een smakelijke presentatie

Elke poelier maakt een keuze in het eigen aanbod en, afhankelijk van dit aanbod, de inrichting van de poelierszaak. Het poeliersvak is werken met de handen, dat toch een bepaalde finesse behoeft. De inrichting van de poelierszaak draait vooral om de grote koeltoonbank waarin alle verse, zelfgemaakte producten tentoongesteld worden. De meeste poeliers kunnen zich al gauw identificeren met traiteurs wat betreft het aanbod aan producten. Zelfgemaakte salades, verschillende soorten wild, verse kant en klare maaltijden en borrelhapjes netjes naast elkaar in de koelvitrine waar de ogen van de klant niet omheen kunnen. Vergeet ook de rotisserie niet dat met het verspreiden van zijn heerlijke geur hongerige klanten de winkel in krijgt. Het gemak van een voorgegaard, gekruide halve kip mag niet onderschat worden.

Zichtbare keuken inrichting

Een belangrijk onderdeel van een poelier is dat alle producten vers bereid worden. Een schone, zichtbare keuken en grote grill kunnen dan zeker niet achterblijven. Een grote aantrekkingskracht, zeker in de tijd van de snelle hap en in de fabriek geproduceerd voedsel, is echt ambachtelijk voedsel dat met passie en zorg is klaargemaakt en bereid. Het beste stukje kip komt van een goed leven en is met veel zorg bereid. Een poelier is de plek waar klanten naar toe gaan voor een speciaal stuk kip, gevogelte of wild dat nergens anders te verkrijgen is. Het is de plek waar klanten naar toe gaan met de wetenschap dat de kip goed bereid zal zijn, waar klanten om advies kunnen vragen en een eerlijk antwoord zullen krijgen.

Presenteer jouw gevogelte als het veelzijdigste stukje vlees

Steriele apparatuur

Als poelier weet je dat kip voorzichtig aangepakt moet worden, vanwege salmonella. Je weet daarom ook dat een schone, bijna steriele keuken ontzettend belangrijk is. Wie heeft er zin in een gigantische poetsbeurt elke avond na een lange werkdag? Een makkelijk schoon te houden werkbank is de ideale oplossing. Ontzettend makkelijk en toch zo hygiënisch mogelijk.

Een greep uit onze opdrachtgevers